Szolgáltatások

Erdészeti munkák

“A cégünk gallyazási, kertápolási és fakivágási szolgáltatásai mellett, erdészeti tevékenységekkel és szaktanácsadással is foglalkozik. Munkatársaink készségesen segítenek különböző faállományok értékelésében, becslésében és számbavételében. Foglalkozunk erdőtűz oltásával, erdő tűzvédelmével és erdei kártevők elleni védelmével is. Igénybe vehető szolgáltatásunk még a gyors és pontos fakitermelés, és a kitermelt fa erdőn belüli mozgatása.”

Fa ápolás, kertápolás, karbantartás

“A faápolási, kertápolási, karbantartási munkák a fakivágásnál lényegesen több kertészeti ismeretet igényelnek. Fakivágás esetén “csupán” a biztonságos kivitelezés az elsődleges cél, azonban a gallyazási, ifjítási munkák során számos egyéb szempontot is figyelembe kell venni. A nem megfelelő kivitelezés adott esetben több kárt okoz, mint hasznot. Egy-egy fa gallyazása, ápolása esetén figyelembe vesszük az adott növény speciális igényeit. Egyes fafajták más-más kezelési technikát igényelnek. Puhafák esetén a hozzáértés nélkül végzett gallyazás, csonkolás gyakran a növény teljes pusztulásához vezet. A gallyazási, csonkolási, ifjítási munkákat a legkisebb és a legnagyobb munkák esetén is a lehető legnagyobb körültekintéssel és precizitással végezzük el. A végeredmény mind esztétikai, mind élettani szempontból kifogástalan lesz.”

Fa aprítékolás

“A techonlógiánál fogva kiválóan alkalmasak a teljes dendromassza feldolgozására, a városokban megtalálható élő sövénytől kezdve, vastag ágakon keresztül az egészen nagy fák feldolgozásával bezárólag. Ezen gépek legnagyobb előnye a jó minőségű, egyenletes apríték – szecska. A keletkezett aprítékot olyan kisebb kazánházakban tudjuk hasznosítani, ahol apróbb szecskára van szükség, ill. mulcsozásra, komposztálásra. Az adagolás irányára merőleges vágási szögnek köszönhetően  egyenletes aprítékot termelnek, ahol a szecska vastagságát a behúzóhengerek előtolási sebességének a megváltoztatásával tudjuk befolyásolni. Az apríték minősége nagyban függ az aprítandó anyag milyenségétől, mindennemű megkötések nélkül felhasználható akár kisebb kazánokban is. Aprítóbetétek felszerelésével az aprítékot tovább finomíthatjuk. Kisebb komposztálóüzemek aprításigényét is kielégíthetik.”

Fa bontás kosaras autóval

“Cégünk vállalkozik nagyon magas, veszélyes fák precíz technikával való aprólékos bontására is. Ehhez a technológiához emelődarus kosaras autót használunk, melynek segítségével a nehezen megközelíthető fák hatékony bontása is megvalósítható.”

Fa kivágás

“Cégünk vállalkozik veszélyes és feleslegessé vált fák kivágására, gallyazására, gurigázására és méretre vágására. Dönthető és nem dönthető fák kivágása alpintechnikával, vagy hagyományos módon.”

Fa ültetés

“Cégünk vállalkozik kivágott fák pótlására, és kisebb-nagyobb területek erdősítésére. Az ültetés módja kihat a fák teljes élettartamára, és azt alapjaiban határozza meg. Munkatársaink nagy tapasztalattal rendelkeznek a megfelelő fafajták kiválasztásában, a növények szállításában és tárolásában, valamint az ültetés előkészítésében és az ültetést követő ápolásban is.”

Kaszálás

“Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik elvadult, elhanyagolt területek megtisztításában. Vállalunk kézi és gépi fűkaszálást, bozótirtást, telektisztítást.”

Kertészeti gallyazás

“Kertépítés és kertgondozás szemszögéből nézve a területen növő fák és bokrok felesleges, túlnőtt gallyainak és ágainak eltávolítását hívjuk gallyazásnak.
Közterület-fenntartási szemszögből nézve a különféle vezeték-hálózatok (szabadvezetékek) mentén növő fák és bokrok gallyainak és ágainak eltávolítását nevezzük gallyazásnak.”

Kézi és gépi fakitermelés

“A fakitermelés az a folyamat, amelynek során a telepített vagy természetes erdőből a szálfákat további feldolgozás céljára elérhetővé teszik. Ehhez a művelethez komoly emberi és gépi erő szükséges. Cégünk munkatársai magasan képzettek ezen műveletek gyors és hatékony végrehajtásában.”